Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

ΑΡΗΣ - ΑΕΚ 79-76, 21Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Α1

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ:


(από sport24.gr) Σε ένα ματς πολλές διακυμάνσεις στο σκορ, μεγάλες προσωπικές εμφανίσεις (όπως του Τορίν Φράνσις) και αγωνία ως το τέλος, ο Άρης νίκησε την άκρως ανταγωνιστική ΑΕΚ με 79-76, με τον Κίκι Κλαρκ και τον Ματ Ουόλς να είναι οι βασικοί πρωταγωνιστικές για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Η κιτρινόμαυρη μάχη στο Αλεξάνδρειο ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και αμφίρροπη με τις δύο ομάδες, να έχουν ανά διαστήματα καλή απόδοση και αρκετούς παίκτες σε καλή μέρα. Ειδικά η ΑΕΚ, είχε τον Τορίν Φράνσις να κάνει όλες τις δουλειές, καθώς ο Αμερικανός πέτυχε 27 πόντους και πήρε 11 ριμπάουντ και αν ήταν πιο εύστοχος στις βολές, θα ήταν τέλειος. Όμως, ο Κίκι Κλαρκ με τους 22 πόντους και ο Ματ Ουόλς με τους 18 ήταν οι παίκτες που κράτησαν τον Άρη όρθιο, όταν η αξιόμαχη ΑΕΚ του Μηνά Γκέκου έβαζε προβλήματα προς λύση στον Ντέιβιντ Μπλατ.

Ο αγώνας

Το αργό τέμπο που επέβαλε η ΑΕΚ στο πρώτο δεκάλεπτο απέδωσε. Η Ένωση πέρασε την μπάλα κοντά στο καλάθι, στον Φράνσις, εκείνος ήταν αποτελεσματικός και έτσι οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν να προηγούνται σε όλη τη διάρκεια της πρώτης περιόδου με τον Άρη να μην έχει ρυθμό και να μην βρίσκει τρόπο να ξεκλειδώσει την άμυνα της ΑΕΚ. Εκτός από τον Φράνσις η ΑΕΚ βασίστηκε και στον Μακ σε αυτά τα πρώτα λεπτά, όπου οι κιτρινόμαυροι κυκλοφορύσαν με υπομονή την μπάλα και κατέληγαν στην πιο δόκιμη επιλογή. Από τον Άρη ο μόνος που έπαιζε και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο, ήταν ο Ματ Ουόλς, ο οποίος κράτησε όρθια την ομάδα του για να λήξει το πρώτο δεκάλεπτο με 18-20.

Από εκεί και πέρα ο Άρης κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ όταν ξύπνησε και ο Κίκι Κλαρκ, για να βοηθήσει στο σκοράρισμα. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ έφτασε να προηγείται και με εννιά πόντους, αλλά η ΑΕΚ αντέδρασε ξανά. Το παιχνίδι ήταν αργό σε ρυθμό, είχε διακυμάνσεις στο σκορ, αλλά όπως φαίνονταν τα πράγματα στο πρώτο μέρος, πηγαίναμε σε ένα κλειστό ματς. Αν και ο Άρης στο τρίτο δεκάλεπτο, είχε διαφορετική άποψη...

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στην επανάληψη περισσότερο διαβασμένοι, εγκλώβισαν τον Τορίν Γκριν, προκαλώντας προβλήματα στο παιχνίδι της ΑΕΚ, ενώ στην επίθεση οι συνήθεις ύποπτοι Κίκι Κλαρκ και Ματ Ουόλς συνέχιζαν να σκοράρουν είτε από την περιφέρεια, είτε κερδίζοντας φάουλ, φθείροντας έτσι τους αντιπάλους τους (ο ΜΑΚ έκανε γρήγορα τρία φάουλ και πήγε στον πάγκο για αρκετή ώρα). Η διαφορά για τον Άρη ανέβηκε, έφτασε τους 11 πόντους (50-39), αλλά ο Μηνάς Γκέκος ρίσκαρε για λίγο με άμυνα ζώνης και δικαιώθηκε, καθώς ο Άρης κόλλησε για λίγο. Ο Δορκοφίκης μείωσε στους τέσσερις πόντους για την ΑΕΚ, για να λήξει το δεκάλεπτο με σκορ 58-51.

Η κατάσταση στη συνέχεια δεν άλλαξε. Ο Άρης συντηρούσε ένα προβάδισμα, αλλά όχι αρκετό για να του δώσει απόλυτη ασφάλεια, ο Μπετς έγινε περισσότερο δραστήριος (μέχρι να αποβληθεί αργότερα με πέντε φάουλ) και όταν το σκορ έγινε 67-57, πολλοί πίστεψαν ότι η ΑΕΚ δεν είχε άλλες δυνάμεις. Όμως, ένα σουτ του Δορκοφίκη και ο εξαιρετικός σε όλα (εκτός από τις βολές που ήταν πολύ άστοχος) Φράνσις κράτησαν την ΑΕΚ ζωντανή. Μάλιστα, με τρίποντο του Αμερικανού η Ένωση μείωσε σε 72-69, ένα λεπτό πριν τη λήξη. Όμως, η απάντηση του Άρη δια χειρός Δήμου Ντικούδη με το ίδιο νομίσμα, ανέβασε τη διαφορά πάλι στους 6 πόντους.

Ο Τορίν Γκριν ευστόχησε και αυτός σε τρίποντο για να κάνει το σκορ 75-72, 13'' πριν το τέλος, στη συνέχεια ο Άρης ανέβασε πάλι τη διαφορά στους πέντε πόντους, για να ακολουθήσει ένα απίθανο τρίποντο... με φάλτσο και πάλι από τον Γκριν, 5 δευτεόλεπτα πριν το τέλος. Το σκορ έγινε 77-75, η ΑΕΚ έκανε φάουλ πάνω στον Μάιλς και εκείνος έβαλε μόνο τη μία βολή. Οι παίκτες του Άρη έκαναν φάουλ στον Γκριν για να αποφύγουν την ισοφάριση με τρίποντο και ο Αμερικανός αφού ευστόχησε στην πρώτη βολή, έχασε επίτηδες τη δεύτερη, χωρίς όμως αποτέλεσμα αφού το ριμπάουντ το πήρε ο Ουόλς και με μια βολή διαμόρφωσε το τελικό 79-76.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 35-33, 58-51, 79-76

Άρης (Ντέιβιντ Μπλατ): Κλαρκ 22 (5), Μάιλς 3, Μπετς 10, Ουόλς 18 (2), Χατζηβρέττας 6, Ντικούδης 11 (1), Πάουνιτς, Μπάρλος 9.

ΑΕΚ (Μηνάς Γκέκος): Γκριν 14 (3), Νικολαϊδης 11 (3), Μαζέικα 2, Μακ 7 (1), Παπαντωνίου, Μελς 3 (1), Δορκοφίκης 10 (2), Καλλινικίδης 2, Φράνσις 27 (2).

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου