Κυριακή 11 Απριλίου 2010

ΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ;

Πολύς λόγος γίνεται από το απόγευμα της Παρασκευής για το αν ο αγώνας της Κυριακής με τον Λεβαδειακό είναι στημένος. Επειδή όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, θα προσπαθήσουμε να βάλουμε τα πράγματα κάτω, και ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.


Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Οι αποδόσεις για το ματς βγήκανε στις ξένες εταιρίες από την αρχή της εβδομάδας. Ο Λεβαδειακός από την πρώτη στιγμή ήταν φαβορί με απόδοση κοντά στο 2,1-2,2, ενώ το διπλό της ΑΕΚ κυμαινόταν στο 2,8-3. Εκ πρώτης όψεως, οι αποδόσεις που βγάλανε οι εταιρίες στοιχημάτων έδειχναν ότι πιστεύουν ότι ο Λεβαδειακός λόγω έδρας και κυρίως λόγω κινήτρου έχει προβάδισμα να πάρει τη νίκη. Οι τιμές των ξένων εταιριών από την Τρίτη μέχρι την Παρασκευή (πριν προκύψει το γνωστό ζήτημα) δεν διαφοροποιήθηκαν ιδιαίτερα με μια ίσως μικρή πτώση του άσου από 2,1-2,2 σε 2-2,1 και μια μικρή άνοδο του διπλού σε τιμές κοντά στο 3,2. Ο ΟΠΑΠ κυκλοφόρησε την Παρασκευή το κουπόνι του δίνοντας 1,95 στον άσο, 3,25 στο Χ και 3 στο διπλό, τιμές που δεν απείχαν πολύ από αυτές που κυκλοφορούσαν και έξω. Το θέμα είναι, δικαιολογούνται αυτές οι αποδόσεις για ένα ματς Λεβαδειακού - ΑΕΚ?
Εξετάζοντας το ματς χωρίς να λάβουμε υπόψιν εξωαγωνιστικό παρασκήνιο, οφείλουμε να σταθούμε σε θέματα όπως φόρμα των 2 ομάδων, απουσίες, στατιστική, προϊστορία αναμετρήσεων. Όσον αφορά την φόρμα των ομάδων, η ΑΕΚ έχει κάνει έναν πολύ καλό δεύτερο γύρο από πλευράς συγκομιδής βαθμών, και αν υπήρχε "πρωτάθλημα β' γύρου" θα ήταν πρώτο φαβορί για τον τίτλο έχοντας συγκεντρώσει 28 βαθμούς με 8 νίκες, 4 ισοπαλίες και 1 ήττα σε 13 ματς. Μιλάμε επομένως για μια ΑΕΚ φορμαρισμένη. Μην ξεχνάμε όμως την τρομερή αδυναμία που έχει η ΑΕΚ στα εκτός έδρας ματς τα τελευταία 2 χρόνια. Τη σαιζόν 2008-0 είχε μόλις 3 νίκες σε 15 εκτός έδρας ματς ενώ φέτος μετράει μέχρι στιγμής μόνο 4 σε 14!! Από την άλλη η Λιβαδειά μετράει 3 σερί εντός έδρας νίκες και 5 σερί εντός έδρας ματς αήττητη. Έχουμε δηλαδή μια ομάδα δυνατή στην έδρα της απέναντι σε μια ομάδα τραγική στα εκτός έδρας ματς και ειδικά απέναντι στις λεγόμενες "μικρές" ομάδες, καθώς 2 από τι2 4 εκτός έδρας νίκες της της έκανε απέναντι σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Από άποψης απουσιών η ΑΕΚ έχει τιμωρημένους τους Σκόκο, Καράμπελα και Γιάχιτς, και τραυματία εδώ και καιρό τον Ζεράλδο Άλβες.. Η ΑΕΚ θα στερηθεί του μεγαλύτερου επιθετικού της όπλου (Σκόκο) ενώ στην άμυνα θα αγωνιστεί ο νεαρός Μανωλάς. Όσον αφορά δε την προϊστορία, αυτή είναι συντριπτικά υπέρ της ΑΕΚ που στις τελευταίες 5 αναμετρήσεις της με το Λεβαδειακό μετράει 4 νίκες και μια ισοπαλία με συνολικό σκορ 13-3!!
Και περνάμε τώρα στο δια ταύτα. Όταν αγωνίζεται η 13η ομάδα του πρωταθλήματος με την 4η και δίνεται τέτοια τιμή φαβορί στην 13η, τότε ή οι μπούκηδες πιάστηκαν χαζοί (κάτι που συμβαίνει σπανιότατα) ή υπάρχει κάποιος λόγος για τον οποίο εκτιμάται ότι  η γηπεδούχος θα κερδίσει το ματς. Αυτός ο λόγος δεν μπορεί να είναι η ανωτερότητα του Λεβαδειακού σε επίπεδο ποιότητας έμψυχου δυναμικού. Ο λόγος επίσης δεν μπορεί να είναι το κίνητρο. Γιατί αν ήταν έτσι, και η Ξάνθη την προηγούμενη αγωνιστική στον Ολυμπιακό θα έπρεπε να είναι φαβορί! Καθώς η Ξάνθη θέλει να σωθεί, ενώ ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα το έχει χάσει ουσιαστικά.. Άρα μάλλον οι μπούκηδες κάποια πληροφορία έχουν για να έχουν τόσο χαμηλά τον άσο.. Και αν έχουν, από πού την έχουν?? Και αν η πτώση οφείλεται στο υπερβολικό ποντάρισμα στον άσο, αυτοί που πονταραν πακέτα στον άσο, τί όνειρο είδαν??
Παρασκευή απόγευμα και γύρω στις 50 ώρες πριν το ματς, ο ΟΠΑΠ "φράζει" το ματς, το οποίο έτσι γίνεται το μόνο φραγμένο ματς στο κουπόνι του!! Παράλληλα, στις εταιρίες του εξωτερικού, ο άσος πέφτει μέχρι και στο 1,53, τιμή που δίνει πιθανότητες νίκης στον Λεβαδειακό κοντά στο 70%! Σαν να παίζει δηλαδή ΑΕΚ-Εργοτέλης ή ΑΕΚ-Καβάλα, με τη διαφορά ότι το φαβορί είναι πλέον ο γηπεδούχος Λεβαδειακός!! Ο συνδυασμός της φραγής του παιχνιδιού από τον ΟΠΑΠ και της ταυτόχρονης πτώσης της απόδοσης του Λεβαδειακού στο εξωτερικό γεννάει ερωτηματικά στα μέσα τα οποία κάνουν αναφορά στο γεγονός. Στο sport.gr μάλιστα αναφέρεται ότι μέχρι τις 19.00 ώρα Ελλάδος της Παρασκευής στο ανταλλακτήριο της Betfair 50.000 ευρώ στον άσο και συνολικά 4.000 στο Χ και το 2! Αναφορές και από άλλα sites δίνουν στο θέμα μεγάλη έκταση και έτσι η διοίκηση της ΑΕΚ αναγκάζεται να τάξει πριμ 150.000 ευρώ για 2 νίκες με Λεβαδειακό και Αστέρα Τρίπολης! Οι εταιρίες σταδιακά αυξάνουν την τιμή του άσου και ρίχνουν το διπλό και έτσι αυτή την ώρα που γράφεται το κείμενο, στις 14.30 και δυόμιση ώρες πριν το ματς ο Λεβαδειακός πληρώνει κοντά στο 1,9 με το Χ να κυμαίνεται στα επίπεδα του 3,8 και το διπλό στο 3 σε όλες τις εταιρίες πλην του ΟΠΑΠ που εξακολουθεί να το έχει φραγμένο!
Για να μην μακρυγορώ (δυστυχώς το έχω ήδη κάνει) θέτω μερικά (κυρίως ρητορικά) ερωτήματα, και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.

1)Η ΑΕΚ είναι γεγονός πως εκτός έδρας χωλαίνει, μετρώντας μόλις 7 νίκες στα τελευταία 29 εκτός έδρας για το πρωτάθλημα. Ποτέ όμως δεν είχε τιμή αουτσάιντερ παρά μόνο στα ματς με Ολυμπιακό, ΠΑΟ, και ΠΑΟΚ. Είναι τυχαίο που στο σημερινό ματς θυμήθηκαν οι μπουκ να χρήσουν φαβορί το γηπεδούχο; Κι ας είναι η ΑΕΚ αδύναμη εκτός!
2)Είναι τυχαίο ότι το τελευταίο ματς που έφραξε ο ΟΠΑΠ από τη Superleague είναι το περίφημο Πανθρακικός-ΠΑΣ Γιάννενα?
3)Αληθεύει ότι η ΑΕΚ ακόμα χρωστάει στον Λεβαδειακό για τον Λεονάρντο?
4)Γιατί δεν έχουν ξεφράξει ακόμα το ματς στον ΟΠΑΠ? Έχουν περάσει 48 ώρες ώστε να απωλέσουν τον πανικό τους και να βάλουν μία απόδοση, έστω "αφύσικη", στον αγώνα. Γιατί δεν το κάνουν? Δε νομίζω να έχουν πρόβλημα με τις αφύσικες αποδόσεις, ούτε με τις αλλαγές αποδόσεων, αφού το Αλμπινολέφε-Τσεζένα για τη Serie B το προσφέρανε με την αφύσικη τιμή 2,1 στην ισοπαλία, την οποία μάλιστα ρίξανε στο 1,75!
5)Γιατί ο Πιλάβιος δεν δίνει στη δημοσιότητα τα ματς του περίφημου φακέλου που έχει στα χέρια του? Ισχύει οτι έτσι όπως χειρίζεται το θέμα, η κατάληξη θα είναι να μπουν κάποιοι άνθρωποι στη φυλακή για έξι μήνες και να λήξει η ιστορία, ενώ αν το χειριζόταν όπως χειρίζονται παρόμοια θέματα στο εξωτερικό, η κατάληξη θα ήταν να πέσουν ομάδες κατηγορία???!? Ποιους και γιατί εξυπηρετεί ο κύριος Πιλάβιος?
6)Γιατί στον ΟΠΑΠ δεν βάλανε στο κουπόνι το ματς της Ξάνθης και το ματς της Νέας Σμύρνης? Έχει κακοκαιρία στα εν λόγω γήπεδα ή πάθανε καμιά γαστρεντερίτιδα οι παίχτες? Ή μήπως κάτι άλλο?
7)Θεωρεί ο ΟΠΑΠ αναξιόπιστο το πρωτάθλημα του οποίου είναι χορηγός?
8)Γιατί ενώ η διοίκηση της ΑΕΚ έχει προσφέρει πριμ νίκης 150.000 ευρώ, και είναι δεδομένο ότι η ΑΕΚ είναι ανώτερη ομάδα, ο Λεβαδειακός εξακολουθεί να είναι φαβορί? Δεν τα θέλουν οι παίχτες της ΑΕΚ τα 150.000 ευρώ? Τα θέλουν αλλά δεν μπορούν να τα πάρουν επειδή ο Λεβαδειακός είναι ανυπέρβλητο εμπόδιο? Ή η κίνηση αυτή έγινε απλά για τα μάτια του κόσμου?
9)Όλα τα αθλητικά sites στην Ελλάδα, όπως και το aek365 του κυρίου Κετσετζόγλου, έχουν χορηγούς στοιχηματικές εταιρίες. Τόσο πολύ ξαφνιάστηκαν από την είδηση ότι ο ΟΠΑΠ έφραξε το ματς? Δεν ήξεραν ότι οι εταιρίες τις οποίες διαφημίζουν δίνανε από την Τρίτη φαβορί τη Λιβαδειά? Γιατί δεν βγήκαν να πουν τίποτα εγκαίρως?
10)Γιατί να θέλει η ΑΕΚ να σώσει μια ομάδα που ο πρόεδρος της πρόσβαλλε την ΑΕΚ επανειλημένα με δηλώσεις του το καλοκαίρι? Ποιος έλεγε "πιο πιθανό είναι να πάρω εγώ το Μπλάνκο παρά η ΑΕΚ τον Λεονάρντο"
11)Αληθεύει ότι η Λιβαδειά θεωρεί από τώρα σίγουρο το ματς με τη Λάρισα καθότι πέρυσι τέτοιο καιρό η Λάρισα είχε κάνει ένα παρόμοιο διπλό στη Λιβαδειά που πλήρωνε 1,2, ήταν εκτός κουπονιού και η Λιβαδειά δεν είχε κάνει φάση?






Γεια χαρά ρε μάγκες!



ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΣΤΟ BLOG ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΜΑΤΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΕΣ ΦΑΣΕΙΣ!! ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου